7. kolovoza 2014.

6. po redu Čačinci Urban Fest

Maleno mjesto Čačinci, dom Čačinačkih alkosa, krajem kolovoza  ponovno postaje središte dobre zabave: 23. kolovoza ondje se šestu godinu za redom organizira sad već tradicionalni Čačinci Urban Fest.
Naglasak festivala i dalje je na promociji mladih alternativnih demo-bendova, koji će nastupiti na Open Air pozornici u ŠRC „Rupa“, neposredno uz nogometno igralište NK „Mladost“.

Festival se poput prethodnih godina održava isključivo na volonterskoj bazi, uz skromna financijska sredstva, no bez obzira na to ulaz za posjetitelje  je i ove godine besplatan. Poput drugih slavonskih festivala i ovdje volonteri čine središnji stup festivala – stoga organizatori pozivaju sve one koji su svojim sudjelovanjem voljni  pomoći da im se jave putem Facebooka www.facebook.com/cuf.cacinci. Zauzvrat dobiti će neizmjernu dozu zahvalnosti, te ogromnu količinu dobre zabave.

Program 6. Čačinci Urban Festa

Vruće, vruće i veselo možete očekivati u subotu 23. kolovoza kada će na Open Air pozornici u ŠRC „Rupa“ od 18:00 sati za posjetitelje besplatno nastupiti sedam bendova:

☆ DEBELI PRECJEDNIK FAT PREZIDENT – bend koji ne treba posebno predstavljati, nedavno su proslavili dvadesetu godišnjicu rada
☆ Krešo i Kisele Kiše – punk/rock bend iz Rijeke, nedavno su pobijedili na 3.HR demo klubu
☆ Petar Punk –  bend iz Bjelovara nastao 2007. godine od članova bjelovarskih punk, rock i blues bendova s početka i kraja devedesetih
☆ iZLET – tročlani zagrebački bend koji je poznat po vintage zvuku i prljavoj produkciji!
☆ InFormation – bend iz Osijeka koji svira alternative, psychedelic rock i stoner metal
☆ Syndrome – rock bend osnovan 2008. godine u Osijeku.
☆ NoOne – požeški rock bend koji je osnovan 2010.

Posjetitelji će i ove godine moći uživati u hladnim pićima, a tu je dakako i tradicionalna domaća rakija sa šamarom (!), te poneko bezalkoholno piće u iznimnim slučajevima. Za gladne kuha se neizbježni festivalski grah s kobasicom.

Ovogodišnji ČUF pokroviteljstvom, toplom riječi podrške i prijateljskim stiskom ruke podržali su Općina Čačinci, TZ općine Čačinci, Virovitičko-podravska županija, PP Orahovica, HŽ – putnički prijevoz, Hečimović d.o.o, Čačinci trans, Matešić d.o.o, Pan parket, Liograf Orahovica, Quik Sikstin i mnogi drugi.
„Zahvaljujemo se svima koji su pomogli uorganizaciji festivala, pokroviteljima i prijateljima, bez čije pomoći ovogodišnji ČUF ne bi bio moguć. Isto tako velika hvala svim bendovima koji su se prijavili, ali nažalost nismo ih mogli  ugostiti zbog ograničenog proračuna i trajanja samog festivala. Nadamo se da ćemo ih ipak vidjeti na nekom slijedećem ČUF-u.“

HŽ Putnički prijevoz omogućuje jeftinije cijene prijevoza vlakom u Čačince

HŽ Putnički prijevoz svim putnicima koji putuju na Čačinci Urban Fest – ČUF 6. odobrava popust u visini 40% od redovite prijevozne cijene u 1. i 2. razredu svih vrsta redovnih vlakova. Odobreni popust može se koristiti na svim relacijama s područja Republike Hrvatske do kolodvora Čačinci i natrag, kao i za putnike iz Republike Slovenije s kojom HŽ ima sklopljen poseban sporazum o prijevozu posjetitelja na različite kulturne i sportske manifestacije. Povlastica će se moći koristiti od 22. do 24. kolovoza i to na udaljenostima većim od 25 km.

Da bi se ispunili uvjeti za korištenje odobrene povlastice potrebno je:
– prilikom kupovine prijevozne karte izjaviti da se putuje na navedeni festival,

– prijevozna karta mora biti isključivo povratna i

– ovjerena u povratku od strane organizatora festivala.

Obavijest o održavanju festivala i uvjetima prodaje bit će dostupna na HŽ službenim Internet stranicama http://www.hzpp.hr/Default.aspx