28. prosinca 2015.

Božićni koncert u Čačinicima

Mještani općine Čačinci dobili su nesvakidašnji i vrijedan poklon povodom božićnih blagdana. Riječ je o Božićnom koncertu koji je održan u crkvi Presvetog Trojstva u Čačincima u organizaciji TZ Općine Čačinci i KUD-a ‘Čačinci’, a pod pokroviteljstvom Općine.
Nakon odluke da se od ove godine umjesto Živih jaslica održi Božićni koncert u Župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Čačincima, isti je u potpunosti ispunio sva očekivanja organizatora kao i svih posjetitelja.
U prepunoj crkvi izveden je Božićni koncert sastavljen od najljepših i najpoznatijih hrvatskih i nekoliko stranih božićnih pjesama. Svojim vokalnim sposobnostima Čačinčane su oduševile članice pjevačkog zbora KUD-a “Čačinci”, solistice Nives Maričić, sestre Tamara i Ines Prelog, Mirjana Dadić Kraljik te braća Marin i Šime Milovac koji su bili instrumentalna pratnja izvođačima.
A izvođačima se pridružila mlada čačinačka obitelj Erceg koja je utjelovila sv.Obitelj tako je mali Isus postala Elena Erceg, a njeni roditelji Nikica i Željko Marija i Josip.
Na programu su bile božićne pjesme „Tiha noć“, „Moj Isus“, „Oj pastiri čudo novo“, „Tri kralja jahahu“, „Bijeli Božić“, „Silan Bog“ kao i druge božićne pjesme kojima su zbor i solisti oduševili nazočne u prepunoj crkvi Presvetog Trojstva u Čačincima.