18. studenoga 2014.

Čačinčanka NIVES MARIČIĆ pobjednica dječjeg festivala “DJECA SMO” u Orahovici

Dana 16. studenog u Orahovici se ponovno održao dječji festival “Djeca smo”, jedini takav na području Virovitičko – podravske županije.

Idejni začetnik i organizator, radio Orahovica u suorganizaciji Grada Orahovice te pod generalnim pokroviteljstvom Virovitičko – podravske županije, ponovno je oživio ovaj dječji festival u prostoru bivšeg kina “Papuk”.

Nastupilo je dvadesetpetero djece u dobi od 7 do 14 godina s područja naše, ali i Osječko – baranjske županije, pred sedmeročlanim povjerenstvom u sastavu: Viktor Čelant, predsjednik Povjerenstva te članovi Bruno Sokele i Tomislav Maloča s Radio Virovitice, Robert Turkalj, direktor Radio Slatine, Darko Žužak, zamjenik gradonačelnika Orahovice te dvije velike slavonske estradne zvijezde Cecilija Balikić-Rudić i Igor Delač.

Sve natjecatelje je pratio već poznati AURA bend.

Najviše bodova pripalo je 14-godišnjoj Nives Maričić iz Čačinaca koja je briljantno izvela pjesmu Nine Simone “Feeling Good”. Drugo mjesto pripalo je osmogodišnjem Matiji Jurinoviću iz Bokšića koji je izveo pjesmu “Po selu se priča” TS Fijaker, dok je treće mjesto s pjesmom “Okus mentola” Jelene Rozge osvojila 13-godišnja Laura Rudić iz Zdenaca.

Nives Maričić učenica je osmog razreda OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci. Još u razrednoj nastavi učiteljica je na satu glazbene kulture prepoznala njezin glazbeni potencijal. Nives se u petom razredu uključila u školski zbor nakon čega su uslijedili solo nastupi na školskim predstavama. Posebno je oduševila nastupom na 21. po redu manifestaciji “Zbogom školo do jeseni” u Virovitici u lipnju ove godine.

Nastup kojim je osvojila prvo mjesto na festivalu „Djeca smo“ ostao je zamijećen mnogima te je odmah nakon ovacija publike dobila brojne pohvale i upite za nastup na sljedećim manifestacijama u našoj županiji, a i šire.

Nagrade najboljima uručio je orahovački gradonačelnik Josip Nemec, dok je organizator osigurao poklone i zahvalnice za sve male pjevače koji su nastupali i pokazali svoje pjevačko umijeće.

Program su uljepšali i članovi KUD-a Crkvari, najmlađi folkloraši s koreografijom Slavonija te odrasli s pjesmama i plesovima Makedonije, dok smo na kraju ove veličanstvene večeri uživali u nastupu Igora Delača i Cecilije.

 

(foto:V.Grgurć, I.Šemper)