14. travnja 2014.

Dani općine Čačinci – ” Fišijada 2014. “

U sklopu obilježavanja Dana općine Čačinci u subotu 12.04.2014. s početkom u 14:00 h na Trgu dr. Franje Tuđmana u organizaciji Športsko ribolovnog kluba “Klen” Čačinci i Turističke zajednice općine Čačinci održana je već tradicionalna gastronomska manifestacija Čačinačka “Fišijada 2014.” uz pokroviteljstvo općine Čačinci i PP Orahovice.
Sudjelovalo je 13 natjecateljskih ekipa sa prostora cijele regije. Kriteriji za ocjenjivanje fiš paprikaša su bili okus, boja, gustoća i kohezija svih namirnica.
Nakon što je stručni žiri kušao sve porcije, odlučeno je da su najbolji u pripremanju fiš paprikaša bili ekipa Gencer Josipa ŠRU “Klen II” iz Slatine, rame uz njih je bila ekipa Zlatka Tomšića iz HPD Orahovica, dok je treće mjesto osvojila ekipa Jarić Bogdan i Pricenšaft Zdravko iz ŠRU “Klen I” iz Slatine. Pehare je dodijelio načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, a svi natjecatelji su dobili majice sa oznakom manifestacije.
Tijekom natjecateljskog dijela – kuhanja fiš paprikaša posjetitelji su mogli gađati metu lukom i strijelom uz nadzor članova SK “Streličari grofa Jankovića”. Nakon proglašenja osvojenih mjesta na natjecanju, posjetitelji su mogli degustirati ukusne porcije skuhanog fiša paprikaša i domaće vino Udruge voćara i vinogradara Čačinci. Od ranih jutarnjih sati lokalno stanovništvo kao i ostali posjetitelji su imali priliku posjetiti uskršnji proljetni sajam te razgledati bogatu ponudu proizvoda vrijednih udruga, obrta i OPG-a sa područja naše općine.