17. travnja 2020.

Dodijeljene novčane nagrade za najuređenije okućnice u Čačincima

Turistička zajednica općine Čačinci prethodne godine već tradicionalno raspisala je natječaj za izbor najuređenije okućnice na području općine Čačinci u cilju kako bi motivirala mještane na što ljepše uređenje svojih okućnica, balkona i terasa radi povećanja opće kvalitete životnog prostora te očuvanje i zaštita okoliša u mjestu.

Ocjenjivanje okućnice obuhvaćalo je: cvjetnost i hortikulturu uređenja (cjelogodišnje održavanje, raznovrsnost bilja i originalnost uređenja), opći dojam (uređenost fasade i okoliša) i utjecaj na ulicu.

Prema odluci stručnog žirija prvo mjesto i nagradu u vrijednosti 1.000,00 kn osvojila je obitelj Jembrišak, drugo mjesto i nagradu u vrijednosti 600,00 kn zauzela je obitelj Habričko, te gđa Jelica Vorih koja je osvojila treće mjesto i novčanu nagradu u iznosu 400,00 kn.

Zbog neodržavanja svečane sjednice povodom Dana općine Čačinci i trenutne situacije uzrokovane epidemijom virusa COVID-19 dodijeljene su im novčane nagrade sukladno uputama Stožera civilne zaštite Općine Čačinci.