Gastro radionica “Okusi tradicije” u Čačincima

Gastro radionica pripremanja čačinačke tradicijske hrane pod nazivom ”Okusi tradicije ” održat će se u četvrtak, 09. siječnja u Domu kulture u Čačincima, s početkom u 15 sati.
Organizator radionice je Turistička zajednica općine Čačinci.
Cilj projekta je daljnje unapređenje i razvoj gastronomske ponude općine Čačinci u segmentu očuvanja receptura i pripremanja tradicijske hrane.
Gastro radionica sastoji se od dva dijela:
- od 15:00 sati kulinarska radionica
- 16:00 – 16:30 sati – prezentacija obiteljskih kuharica predstavnica žena Udruge umirovljenika Čačinci, KUD-a Čačinci ( sekcija rukotvorine ) i predstavnice osnovne škole Antuna Gustava Matoša o tradicijskim jelima s kraja 19. i početka 20. stoljeća
Sudionici radionice su predstavnice lokalnih udruga i osnovne škole Antuna Gustava Matoša koji će pripremati i posluživati jela prema sljedećem jelovniku:
- Zafrig čorba
- Krumpir čorba sa kobasicom / Sataraš sa kuhanim slanim krumpirom/Pileći paprikaš s noklicama
- Prženi kiseli kupus, pečena krvavica i pire krumpir
- Šufnudle sa kopar sosom / makom
- Šmarn
- Koch kolač
- Supita
- Torta od krumpira
- Domaći keksi na mašinu
Po završetku radionice svi gosti će imati priliku kušati pripremljena jela.