11. travnja 2017.

Izdavanje monografije o Čačincima

U subotu 08. travnja dr.sc. Dušan Petričević posjetio Čačince kako bi održao radne sastanke sa mještanima koji mu pomažu sa informacijama vezanim za izdavanjem monografije o Čačincima.
Inače, Dušan Petričević rođen je u Starigradu-Paklenici 29. siječnja 1937. godine. Roditelji su mu Milka Petričević (rođ. Poljak) i Jure Petričević. U proljeće 1942. godine s roditeljima se preselio u slavonsko selo Čačince. Pučku školu završio je u Čačincima, sedmogodišnju osnovnu školu u Đurđenovcu a Srednju tehničku školu strojarskog smjera u Osijeku. Na Višoj stručnoj pedagoškoj školi u Rijeci stekao je zvanje nastavnika strukovno-teorijske nastave u području strojarstva. Na Pedagoškom fakultetu u Rijeci stekao je zvanje profesora industrijske pedagogije, magistra i doktora znanosti u području društvenih znanosti – znanstvenom polju pedagogija. Radna iskustva stjecao je u svojstvu strojarskog tehničara, nastavnika strukovno-teorijske nastave u srednjim strukovnim školama; programera, organizatora i nastavnika u tvorničkim centrima za obrazovanje radnika; višeg savjetnika i rukovoditelja Odjela za razvoj u Ministarstvu prosvjete i športa Republike Hrvatske.
Obzirom da je određeni period svoga života proveo u Čačincima pokrenuo je inicijativu da napiše monografiju o Čačincima te zajedno sa općinom Čačinci krenuo u istraživanje i prikupljanje podataka.
Sastancima također nazočili su načelnik Mirko Mališ i njegov zamjenik Alen Jurenac koji su izrazili zadovoljstvo projektom koji je u tijeku.
Plod zajedničke suradnje gospodina Petričevića, općine Čačinci i lokalnih stanovnika trebala bi biti monografija o Čačincima koja će svjetlo dana ugledati na jesen.
Petričevića je također ugostila ravnateljica osnovne škole Antuna Gustava Matoša Kristina Krmpotić i direktorica TU Čačinci Ana Marunica koje su ga upoznali sa tekućim aktivnostima i projektima općine Čačinci.