15. travnja 2021.

Javni poziv za sudjelovanje na edukativnoj radionici „Vrednovanje neiskorištenih resursa ruralnih područja i njihovo uključivanje u turističku ponudu – mogućnosti i izazovi“

Turistička zajednica općine Čačinci poziva sve zainteresirane subjekte sa područja općine Čačinci na edukativnu radionicu uz primjer iz prakse za potencijalne ponuditelje turističko-ugostiteljskih usluga s područja općine Čačinci.

Edukacija će se održati na Turističkom seljačkom obiteljskom gospodarstvu Pintarić u vinogorju Aršanj kraj Pitomače a program radionice je slijedeći:

Subota, 24.4.2021.

10:00 – dolazak sudionika

10:15 do 11:30 – Prvi dio edukativne radionice sa sljedećim temama:

• Atraktivni činitelji ruralnog prostora i njihovo uklapanje u turističke trendove koji se predviđaju u post Covid razdoblju

• Pravna i organizacijska osnova za vrednovanje kapaciteta u vlasništvu građana ( pravna regulativa, organizacijski modeli, priprema, uređenje i registriranje smještajnih i drugih ugostiteljsko turističkih objekata)

• Kako biti konkurentan na turističkom tržištu ( stvaranje cjelovitog turističkog doživljaja proširivanjem osnovnog turističkog proizvoda, standardizacija i kvaliteta turističke ponude mikro destinacija, udruživanje i zajednički nastup na tržištu)

12:00 – 12:45 – Drugi dio edukativne radionice „ Iskustvo iz prve ruke“

• Vlasnik TSOG gosp. Alen Pintarić prezentirat će ukratko svoja iskustva. Sudionici će moći postavljati pitanja (a uvjereni smo dobiti i odgovore) na sve ono što bi im moglo olakšati njihov put od poslovne ideje, registracije objekta i uključivanja na turističko tržište.

13,00 – zajedničko druženje uz ručak, degustaciju vina iz podruma Pintarić, rasprava i razmjena iskustava, evaluacija edukativne radionice.

Prijave na edukaciju potrebno je izvršiti na e-mail: info-tz@cacinci.hr ili na tel: 099 329 0484.

Napomena: Radionica je besplatna, potreban je vlastiti prijevoz do odredišta.