18. lipnja 2015.

KUD Vrhovje gostuje na Jankovcu

U Park šumi Jankovac na livadi ispred PD Jankovac 20.06.2015. u 16 sati KUD „Vrhovje“ župe Dubranec izvesti će bogat kulturno umjetnički program.

Kulturno umjetničko društvo Vrhovje broji oko 80 aktivnih i veliki broj podupirajućih članova. Svoje aktivnosti ostvaruje kroz pet sekcija: dječja folklorna, odrasla folklorna, tamburaške sekcije za odrasle i za djecu, te izvorna pjevačka skupina.
KUD je ostvario više od 230 nastupa. Tradicionalno sa svim svojim sekcijama, na smotrama folklornih amatera Grada Zagreba, na Susretima naroda i kultura u Mariji Bistrici, Petrijevačkim žetvenim svečanostima i na Đakovačkim vezovima. KUD je gostovao u Češkoj, Njemačkoj,Makedoniji i Mađarskoj.

Kulturno umjetničko društvo „Vrhovje“ župe Dubranec nosi ime područja na kojem djeluje i župa kojoj pripada. Vrhovje je bregovit dio vjekovne Plemenite općine turopoljske, naziv što se zadržao do današnjih dana (Montes S. Catherniae). Obuhvaća središnji dio Vukomeričkih gorica s najvišim vrhom – Žeridovka. Bogatstvo šuma jedna je od značajki Vrhovja. Posebna osobitost su njegove drvene kapelice – turopoljske ljepotice i barokni biser Vrhovja – župna crkva Majke Božje Snježne u Dubrancu. U arhitektonsko bogatoj povijesti nastanka ove crkve ističe se i činjenica da je na konačnoj obnovi vanjskog izgleda ove crkve radio glasoviti njemački arhitekt 19. stoljeća, Herman Bolle, obnovitelj i graditelj zagrebačke katedrale i mirogojskih arkada.

Sjedište je Kulturno umjetničkog društva u Dragonošcu, naselju Vrhovja, gradske četvrti Brezovica grada Zagreba u čijem se, novoobnovljenom Domu kulture odvijaju sve aktivnosti KUD-a.
Posjetite Jankovac 20.06. te uživajte u spletu netaknute prirode i kulturne baštine kontinentalne Hrvatske.