9. lipnja 2014.

Kulturno-zabavna manifestacija Tijelovo 2014.

Općina Čačinci, Kulturno umjetničko društvo “Čačinci”, Turistička zajednica općine Čačinci i LAG Papuk Vas pozivaju na kulturno – zabavnu manifestaciju “Tijelovo 2014.” u Čačincima dana 19. lipnja 2014.godine.

Navedena manifestacija obuhvaća duhovnu i kulturnu dimenziju kroz prikaz običaja na području općine Čačinci. U 17:00 sati će krenuti svečana procesija čačinačkim ulicama uz tradicionalne duhovne pjesme gdje će se moliti kod svake sjenice (postaje) uz sudjelovanje predstavnika udruga općine kao i ostalih vjernika te posjetitelja.

Na međunarodnoj smotri folklora nastupat će desetak KUD-ova u 17:30 sati u prostoru Športske dvorane OŠ A.G.Matoša Čačinci. Imat ćete priliku vidjeti pravo bogatstvo slavonske nošnje, slušati glazbu kakvu samo Slavonija može ponuditi, uživati u plesnim koracima snaša i bećara kako pocupkuju u ritmu slavonske duše kojima će se pridružiti i gosti iz susjedne nam zemlje, Mađarske.

Nakon prezentacije LEADER programa i ruralnog razvoja 2014.-2020. u 20:00 sati uslijedit će večera ( besplatna voletina sa ražnja) za sve izvođače, goste i posjetitelje.

Na samom kraju manifestacije predviđen je koncert TS Bekrije, te zabava za sve nazočne. Također, za posjetitelje je organizirana i bogata tombola.