19. kolovoza 2013.

Na Jankovcu održana 6. brdska utrka “Biser Slavonije”

Općina Čačinci uz suradnju sa Maraton klubom „Hrvatski sokol“ Osijek i Parkom Prirode „Papuk“, 17.08. 2013. godine, organizirala je 6. međunarodnu brdsku utrku ” Biser Slavonije ” na  izletištu Jankovac. Ove godine dobila je  poseban tretman u Hrvatskom atletskom savezu , koji je ovu utrku odabrao kao ekipno prvenstvo Hrvatske u ovoj disciplini , te također  poslužila je  kao izborna utrka za sastav Hrvatske reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju.
Utrka ima za cilj promidžbu ovog prekrasnog kraja u kojem većina trkača nikada nije bila , a isto tako da se u budućnosti održi i neko veliko natjecanje, poput Europskog ili Svjetskog prvenstva.

U konkurenciji seniora pobijedio je Nikola Mikulić iz atletskog kluba ”Aviokarte” Zagreb s vremenom 41,43, drugo mjesto pripalo je Bruni Erenetu iz Agrama s 41,42 dok je treće mjesto pripalo Nikoli Špoljaru iz atletskog kluba ”Sljeme” s vremenom 42,55. Ukupni ekipni pobjednik seniorske utrke je atletski klub ”Agram” Zagreb. U konkurenciji seniorki najbrža je bila Matea Matošević iz zagrebačkog Agrama s vremenom 44,44, drugo mjesto osvojila je Veronika Jurišić iz AK ”Sljeme” sa 47,30 dok je treće mjesto pripalo Ingrid Nikolesić također iz AK Sljeme koja je stazu od 10 km istrčala u vremenu 55,32. Ukupni ekipni pobjednik kod seniorki je AK Agram iz Zagreba. U konkurenciji juniorki trijumfirala je Mihaela Žukina iz ”AK Stubica” koja je stazu od 5 km istrčala za 33,23, druga je bila Gabrijela Bubanko također iz Stubice sa 39,52, dok ej treće mjesto pripalo još jednoj Stubičanki i to Mihaeli Bubanko s vremenom 44,55

[widgetkit id=2797]

 

(Foto: facebook.com)