13. listopada 2014.

Na Jankovcu održano 3. natjecanje u kuhanju lovačkog kotlić gulaša

U organizaciji Planinarskog doma Jankovac i Turističke zajednice općine Čačinci, u park šumi Jankovac održano je 12. listopada 3. tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog kotlić gulaša.
Ove lijepe jesenjske nedjelje na natjecanje se prijavilo 20 ekipa iz Čačinaca, Orahovice, Požege, Osijeka, Slatinskog Drenovca, Našica, Duge Međe i Crkvara, dok je posjetitelja bilo iz cijele regije.
Nakon što su ekipe pripremile svoj gastronomski specijalitet, uslijedilo je stručno ocjenjivanje žirija u sastavu glavnog kuhara Planinarskog doma Jankovac Dalibora Kovača, Damira Štimca iz Osijeka te Valentine Kralj iz TZO Čačinci. Ocijenjivao se izgled samog specijaliteta, okus te koinzistencija namirnica.
Pobjednikom natjecanja u kuhanju kotlić gulaša je proglašeno Lovačko Društvo ”Fazan” Čačinci s glavnim kuharom Brankom Hegedom koji su osvojili 83 boda. Drugo mjesto sa 75 bodova osvojila je Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa s glavnim kuharom Draženom Nekićem, dok je treće mjesto sa 73 osvojena boda pripalo Udruzi gurmana Donja Pištana i glavnom kuharu Ivici Ilešu.
Nagrađenima su uručena priznanja za osvojena mjesta, te nagrade za prva dva mjesta.
Posjetitelji su mogli uživati u ljepoti prirode i bogatoj gastronomskoj ponudi.