7. lipnja 2017.

Najava smotre folklora Tijelovo u Čačincima 2017.

KUD “Čačinci” i Turistička zajednica općine Čačinci Vas pozivaju na kulturno – zabavnu manifestaciju “Tijelovo 2017.” u Čačincima dana 15. lipnja 2017.godine.
Navedena manifestacija obuhvaća duhovnu i kulturnu dimenziju kroz prikaz običaja na području općine Čačinci. U 17:00 sati će krenuti svečana procesija čačinačkim ulicama uz tradicionalne duhovne pjesme gdje će se moliti kod svake sjenice (postaje) uz sudjelovanje predstavnika udruga općine kao i ostalih vjernika te posjetitelja.
Na međunarodnoj smotri folklora nastupat će devet KUD-ova u 18:30 sati u prostoru Sportske dvorane u Čačincima. Imat ćete priliku vidjeti pravo bogatstvo slavonske nošnje, slušati glazbu kakvu samo Slavonija može ponuditi, uživati u plesnim koracima snaša i bećara kako pocupkuju u ritmu slavonske duše kojima će se pridružiti i gosti iz susjedne nam Mađarske.
Nastupaju: KUD “Tomislav” iz Sibinja, KUD “Berda” Brestovac, KUU “Voćin” iz Voćina, KUD “Mikleuš” iz Mikleuša, HKUD “Harkanovci” Harkanovci, Bunjevački Kulturni Krug iz Csavolya, Republika Mađarska, KUD “Seljačka Sloga” iz Šljivoševaca, KUD “Zagorci” iz Beljevine i KUD “Čačinci”.
Na samom kraju manifestacije predviđen je koncert TS Fijaker i Mirka Švende Žige, te zabava za sve nazočne.
Budite nam dragi gosti!