1. srpnja 2024.

Najljepši na Vratima Papuka-objava rezultata

Turistička zajednica Vrata Papuka raspisala je izbor za najljepšu okućnicu na području općine Čačinci i općine Voćin u cilju motiviranja mještana na uređivanje svojih dvorišta, a čiji cilj je bio povećanje kvalitete životnog prostora te očuvanje i zaštita okoliša.
Ocjenjivanje okućnice obuhvaćalo je: cvijetnost i hortikulturu uređenja (cjelogodišnje održavanje, raznovrsnost bilja i originalnost uređenja), opći dojam (uređenost fasade i okoliša) i utjecaj na ulicu.
Stručno ocjenjivačko povjerenstvo obišlo je prijavljene obitelji i njihove okućnice te donijelo odluku o najboljima.
Prema odluci stručnog žirija prvo mjesto i nagradu u vrijednosti od 150 eura osvojila je obitelj Ninčević iz Čačinaca.
Drugo mjesto i nagradu u vrijednosti 100 eura osvojila je obitelj Dorić iz Voćina, te treće mjesto u vrijednosti 50 eura obitelj Mroz također iz Čačinaca.
Kod obitelji Ninčević povjerenstvo je zatekla živu ogradu, vinovu lozu, kamenjar, palmu, sadnice jagoda, ruže stablašice i ukrašene balkone sa sezonskim cvijećem.
U dvorištu obitelji Dorić dočekala ih je prava zelena oaza raznih biljaka, te također drvena čaplja, bazen i atraktivan ribnjak. U neposrednoj blizini okućnice također se nalazi impresivan voćnjak sa raznim sortama voća i povrća.
Brojne vrste starih sorta cvijeća, sezonsko cvijeće koje krasi prozore, lukovi od ruža i dječja igrala krase okućnicu obitelji Mroz.
Svaka prijavljena okućnica je bila posebna na svoj način, presudila je raznovrsnost bilja i originalnost uređenja kod ovogodišnjih pobjednika.
Sve stanovnike koje ove godine nismo uspjeli motivirati na uređenje okućnice nadamo se da ćemo uspjeti sljedeće godine.