2. srpnja 2019.

Obitelj Jembrišak iz Humljana osvojila nagradu za najljepšu okućnicu

Turistička zajednica općine Čačinci i ove je godine organizirala natječaj za najljepšu okućnicu u cilju buđenja svijesti među sumještana da svoja dvorišta drže urednima i čistima. Na natječaj se prijavilo 4 obitelji i to obitelji Behin, Vorih i Habričko iz Čačinaca te Jembrišak iz Humljana.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su hobi vrtlar Goran Bušljeta kao predsjednik te članovi voditeljica uređenje zelenih površina Komunalnog poduzeća Papuk Orahovica Antonija Tomac-Jurčević te Ana Herceg iz Čačinaca.

-Ocjenjivali s u cvjetnost i hortikulturno uređenje, opći dojam te utjecaj na izgled ulice u kojoj se dvorište nalazi. Sva dvorišta koja su obišli su prekrasna, obitelji ulažu veliki trud i jako je bilo teško odlučiti. Svatko je ima svoju nekakvu prednost, ali eto netko je morao pobijediti. U svakom slučaju čestitamo svim obiteljima koje su se prijavile i pozivam sve ostale da nam se pridruže iduće godine jer po našoj općini doista ima prelijepo ukrašenih dvorišta, onim što je najvažnije, a to je priroda.

Nakon zbrajanja ocjena i rezultata, prvu nagradu od 1000 kuna dobila je obitelj Jembrišak iz Humljana, drugo mjesto i 600 kuna pripalo je obitelji Habričko, treće i 400 kuna obitelji Vorih dok je četvrtu i nagradu organizatora dobila obitelj Behin.

Nadamo se i vjerujemo da će se ostali priključiti iduće godine jer cilj nam je pokazati svu ljepotu naše prirode i potaknuti mještane da se brinu o s svojim okućnicama. Nagrade će tradicionalno biti uručene na prvoj sljedećoj svečanoj sjednici povodom Dana općine .