7. siječnja 2019.

Održan 6. malonogometni turnir “4 kafića”

Čačinci su još jednom pokazali veliko srce i pomogli Jaglacima, prikupljeno je 19.660,00 kuna. U sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša odigran je 6. tradicionalni humanitarni, malonogometni turnir ”4 kafića” s kojeg sav prihod ide za pomoć u radu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica.

Generalni pokrovitelj turnira bila je tvrtka Pan Parket Čačinci, a pokrovitelj Općina. U poluzavršnim susretima susreli su se Caffe bar Bum i Def, odnosno Općina Čačinci i RU-DA servis. U prvom ogledu čačinački Def je bio bolja momčad i vrlo brzo povela preko Domagoja Ninčevića što se pokazalo i kao pobjednički detalj utakmice.

U drugom ogledu između Ru-da servisa i Općine bilo je zanimljivo do samog kraja. Poveli su ”općinari” preko Čilaga, poravnao je Kapetanović, a potom je za vodstvo Općine pogodio Ugarković. ”Serviseri” su potom pritisnuli i tražili izjednačenje, no u posljednjim sekundama Općina iz kontre preko Radića stavlja točku na ”i”.

Treće mjesto pripalo je CB Bum zahvaljujući dvama pogocima Ante Kundida, a veliko finale između Općine i Def-a bila je odlična i prije svega iznimno fer i korektna utakmica kakva i dolikuje ovakovom turniru. Na kraju je slavila ”Općina” Čačinci s 2:0 pogocima Periše i Ugarkovića, a organizator je pobjednički pokal odlučio uručiti drugoplasiranom Def-u i dati mu u trajno vlasništvo zbog vjernosti ovom humanitarnom događaju. Između polufinala i završnice odigrana je i revijalna utakmica dvije momčadi najmlađe selekcije NK Mladosti Čačinci, one do 8 godina u kojoj je slavila prva ekipa pogotkom Andra Matešića.

Tekst i foto: Vladimir Grgurić