14. srpnja 2013.

Održan turnir u odbojci na pijesku

Klub navijača Čačinački Alkosi organizirali su tradicionalni Memorijalni turnir u odbojci na pijesku ”Josipa Jelen”, posvećen tragično poginuloj mladoj Čačinčanki. Prije otvaranja turnira izaslanstvo Alkosa, Općine Čačinci i Turističke zajednice općine, posjetili su grobno mjesto Josipe Jelen te položili cvijeće i zapalili svijeće sjetivši se pri tome svoje sumještanke koja je izgubila svoj mladi život u prometnoj nesreći 2007. godine.

Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa iz Našica, Slatine, Orahovice, Mikleuša i Čačinaca, a igralo se u dvije skupine po četiri ekipe. Jedinstvenost ovoga turnira je i ove godine nastavljena, naime u ekipi od četiri člana obvezno je bilo imati jednu igračicu. Nakon razigravanja po skupinama, prvoplasirane momčadi igrale su finale, dok su drugoplasirani odlučivali u osvajaču trećeg mjesta. Tako su se u finalu našli našički Happy End i slatinska ekipa Mirko i Cvijeće. Igrala se fantastična odbojka, vrhunski potezi prštali su s obje strane i nakon odličnog meča i tijesne završnice slavili su Našičani s konačnih 2:1 (20:22, 22:20, 12:10). U utakmici za treće mjesto Cafe bar Ferrari Slatina bio je bolji od orahovačkog Bulbasora sa 2:0 (21:18, 21:17):

“Hvala svima koji su došli odigrati ovaj turnir u sjećanje na našu Josipu. Odbojka je bila sjajna, hvala dečkima i curama koji su omogućili svima da uživaju o ovom sportu na iznimnoj visokoj razini i vjerujem da se svi skupa vidimo i iduće godine”. – rekao je predsjednik Alkosa Matija Ramić koji je i uručio nagrade najuspješnijima.

Predsjednik TZ općine Čačinci i načelnik Mirko Mališ otvorio je i zatvorio turnir biranim riječima:
“Tužno je uistinu sjetiti se tragične smrti Josipe Jelen koje je tada mala samo 21 godinu. Općina Čačinci i TZ općine svim srcem podržava ovaj turnir u spomen na Josipu i uvijek ćemo biti na raspolaganju organizatorima koji su pokazali svoje veliko  srce” – zaključio je načelnik Mališ.