18. kolovoza 2016.

Održana 3. po redu “Ribička noć” u Čačincima

Turistička zajednica općine Čačinci, Športsko-ribolovna udruga ”Klen” i Općina Čačinci na ribnjacima društva, organizirali su 3. gastronomsku manifestaciju ”Ribička noć u Čačincima”. Pred mnoštvom ljudi u prekrasnom ambijentu čačinačkih ribnjaka pripremale su tradicionalne slavonske riblje delicije uz pratnju neizostavne slavonske tamburice.

Komentari organizatora i posjetitelja

Cilj ove manifestacije da pokažemo našim posjetiteljima, a naravno i domaćim ljudima turističku ponudu općine te ljepote i bogatstva Čačinci posjeduju. Hvala ŠRU Klen koji je odradio veliki posao u organizaciji ove manifestacije, tamburaškom sastavu Slavonski sokak na sjajnoj glazbenoj pratnji i naravno hvala svim posjetiteljima od srca koji su i ove godine uveličali našu manifestaciju – rekla je direktorica TZ Ureda Čačinci Ana Marunica.
Kako je i rekla direktorica Marunica, športsko-ribolovna udruga ”Klen” uistinu je vrhunski pripremila ambijent na ribnjacima i dala si ogroman trud u pripremi ribolovnih delicija:

Potrudili smo se ove godine prikazati posjetiteljima kako su naši stari nekada pripremali ribu, kao što je pečenje šarana na rašljama, fiš-paprikaš smo pripremali po tradicionalnoj recepturi i na kraju priprema pržene bijele ribe koja je ulovljena na našim ribnjacima. Naše društvo osnovano je 1977. godine i jedno je od najstarijih u Virovitičko-podravskoj županiji stoga je ovo jedinstvena prilika da pokažemo te stare običaje i očuvamo našu baštinu– rekao je predsjednik ŠRU ”Klen” Renato Šafranko.
Posjetitelji su uistinu uživali kako u ribljim delicijama tako i u tamburaškoj glazbi ili jednostavno u oazi prirode čačinačkih ribnjaka:

Čačinci su sve odlično pripremili, riba je bila odlična, glazba također, a posebno mi se svidjela ova atmosfera u prirodi – rekla je Barbara Štefančić iz Feričanaca.

Mještanin Čačinca Stanko Behin također je uživao:
Redovno sam svake godine ovdje na Ribičkoj noći i moram pohvaliti organizatora na odličnoj pripremljenoj manifestaciji. Čačinci imaju itekako što pokazati i drago mi je da ima ovakvih manifestacija koje su idealna prilika za promociju naših ljepota i gastronomije. Ribička noć zaključena je tradicionalnim paljenjem baklji uz ribnjake.

Galerija fotografija

foto: Saša Tir, Vladimir Grgurić