20. listopada 2014.

Održana HUMANITARNA manifestacija DANI KRUHA u Čačincima

Dana 18. listopada 2014.godine, u organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci i Kulturno – umjetničkog društva “Čačinci” te pod pokroviteljstvom općine Čačinci, održani su “Dani kruha”.
Ove godine je manifestacija bila humanitarnog karaktera te je sav prihod doniran Udruzi osoba sa mentalnom retardacijom – “Jaglac”.
Već od prijepodnevnih sati, posjetitelji manifestacije su imali priliku posjetiti 2. sajam suvenira i domaćih proizvoda naših obrta sa područja općine.
Od 16 sati je uslijedio bogati kulturno – zabavni program u kojem su osim plesa i pjesme KUD-a “Čačinci” sudjelovali i učenici Osnovne škole A.G.Matoša Čačinci sa svojom pjesmom, plesom i recitacijom na temu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svojim nastupom su nas razveselili  i gosti – najmlađi članovi KUD-a “Crkvari”.
Svi posjetitelji su tijekom programa imali priliku kupiti i degustirati tradicionalne kolače i lepinje koje su pripremile vrijedne majke osnovnoškolaca, članice KUD-a “Čačinci” i Udruga kuhara iz Orahovice.
Isto tako, izloženi su ručni radovi, suveniri te proizvodi izrađeni na radionicama udruge Jaglac.
Od 20 sati se održala i humanitarna zabava uz band “Čarobnjaci” gdje je stanovništvo općine Čačinci još jednom pokazalo svoje veliko srce.
(foto:Tereza Silađi)