5. lipnja 2018.

Održano Tijelovo 2018. u Čačincima

U organizaciji KUD-a Čačinci i Turističke zajednice općine te pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, u središtu mjesta održana je tradicionalna 7. duhovno-zabavno-turistička manifestacija Tijelovo.

Čačinačko Tijelovo započelo je svetom misom u 16 sati koju je služio velečasni Nedjeljko Androš, a potom je kroz čačinačke ulice krenula Tijelovska procesija koja se zaustavljala na četiri postaje. Međunarodna smotra folklora u čačinačkoj sportskoj dvorani koju su uveličali saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, načelnik općine Csavoly Norbert Hamhaber i mnogi drugi.

Svu ljepotu narodne pjesme i plesa pokazalo je devet Kulturno-umjetničkih društava i to KUD ”Sloga” Satnica Đakovačka, KUD ”Matija Gubec” Donji Miholjac, KUD Sarvaš, Udruga ”Šokačka Grana” Osijek, KUD Mikleuš, Udruga žena Dinjevac, Bunjevački kulturni krug Csavoly Republika Mađarska, KUD Crkvari i domaćin KUD Čačinci. Na kraju smotre održan je izbor za najbolju snašu 2018. godine, a stručno povjerenstvo u sastavu Emina Mužar, Ana Herceg i Miroslav Šarić pobjednicom su proglasili Tamaru Brnjevarac iz KUD-a Matija Gubec Donji Miholjac koja je nosila svečanu miholjačku nošnju stare Slavonije.