Okusi i mirisi tradicije ispunili Dom kulture u Čačincima

Gastro radionica pod nazivom ”Okusi tradicije ” održala se u četvrtak, 09. siječnja u Domu kulture u Čačincima.
Cilj projekta bio je daljnje unapređenje i razvoj gastronomske ponude općine Čačinci u segmentu očuvanja receptura i pripremanja tradicijske hrane.
Gastro radionica sastojala se od dva dijela: kulinarske radionice i prezentacije obiteljskih kuharica žena koje su sudjelovale u izradi tradicionalnih jela s kraja 19. i početka 20. stoljeća.
Sudionice radionice bile su predstavnice Udruge umirovljenika općine Čačinci Nevenka Vekić i Ana Prelog; O.Š Antuna Gustava Matoša Čačinci Ružica Farkaš i Ruža Buneta; Sekcije Rukotvorine KUD-a Čačinci Brankica Đurđević, Đurđa Samardžić i Višnja Šimatović; te Nikica Budim iz Čačinaca.
Neka od jela koja su pripremljena su Zafrig čorba, krumpir čorba sa kobasicom, prženi kiseli kupus, pečena krvavica i pire krumpir, Šufnudle s makom, Koch kolač, torta od krumpira, domaći keksi na mašinu…
Po završetku radionice svi posjetitelji i sudionici kušali su pripremljena jela te zaključili kako nema do domaće tradicionalne hrane.
[widgetkit id=3212]