17. travnja 2015.

Otvorena izložba fotografija “Tragom Guttmanove pruge”

U sklopu održavanja Dana općine Čačinci, 16. travnja 2015. godine otvorena je izložba fotografija “Tragom Guttmanove pruge” u 10 sati u holu OŠ A.G. Matoša Čačinci koja će biti postavljena do 23. travnja pa Vas pozivamo da dođete i pogledate.

Organizatori izložbe su Općina Čačinci i TZO Čačinci u suradnji sa udrugom za kulturu i umjetnost “ZUM” Belišće i autorom Dubravkom Maričićem.

Udruga za kulturu i umjetnost “Zum” Belišće osnovana je 2010. godine s ciljem organiziranja izložbi fotografija, slika i organizacijom drugih aktivnosti s područja kulture.

Autor izložbe Dubravko Maričić , rođen u Belišću 1955.godine, gdje i sada živi. Osnovnu školu završio je u Belišću, gimnaziju u Valpovu, a Fakultet političkih znanosti u Zagrebu.
Svojim fotografijama sudjeluje na mnogim natječajima fotografija (salon fotografije u Đurđevcu, Vinkovcima, Osijeku, Liburnija foto-film festival nadmorske i podmorske fotografije) u zemlji i inozemstvu ( Kina, BiH Prozor –Rama itd.)
Do sada je imao 10 samostalnih izložbi fotografija u zemlji i svijetu.
Svojim radovima sudjelovao je u ilustraciji nekoliko knjiga, kućnika i časopisa.
U dogovoru s dječjim vrtićem „Maslačak“ organizira izložbe fotografija u vrtiću i razgovore s djecom na zadane teme (biološka raznolikost, moj grad i ja, dan močvara itd.).