24. studenoga 2017.

„POEZIJA NAS POVEZUJE“ – 3. pjesnička večer u Čačincima

U prepunom Domu kulture u Čačincima održana je sinoć, 23. studenoga 2017. g., treća po redu Pjesnička večer. Manifestacija je prerasla u svojevrsnu „malu tradiciju“ zahvaljujući glavnoj organizatorici Andrei Prelog, nastavnici hrvatskoga jezika OŠ A. G. Matoša te OŠ A. G. Matoša-Čačinci i TZO Čačinci.
I ove su godine brojni pjesnici uveličali večer, a bili su to g. Rajko Stilinović iz Pitomače, gost večeri; Višnja Kajzer , Marija Turk-Kuči i Svjetlana Carić iz Slatine, Tamara Majetić, Vladimir i Ivan Grgurić iz Orahovice, Barbara Kovačić i Ana Prelog iz Čačinaca, Stjepan Cuković iz Paušinaca te Mario Župan iz Humljana. Nastupili su i učenici OŠ A. G. Matoša.
„Mogli bismo reći da smo ovaj put putem poezije povezali gotovo cijelu županiju što nam je iznimno drago“, rekla je djetatnica TZO Čačinci, Marijana Varjačić.
Večer poezije upotpunila je i izložba likovnih radova u kojoj su sudjelovali Andrea Mikec, Tereza Silađi, Ivana Metić, Daniela Bušljeta, Nada Prelog i Zlatko Kovač, dok je za glazbeni dio ponovno bila zaslužna fantastična četvorka – Nives Maričić, Ines i Tamara Prelog i Šime Milovac. Svi su posjetitelji na kraju večeri bili počašćeni domjenkom koji je za ovu prigodu pripremio Konflikt Show.