29. listopada 2018.

Povodom Dana kruha u Čačincima održane manifestacije “Za bakinim stolom” i “Ribička noć”

U Čačincima je održana kulturno gastronomska manifestacija Za bakinim stolom koju su organizirali: Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, Kulturno umjetničko društvo Čačinci, Športsko ribolovna udruga Klen i Turistička zajednica općine Čačinci, pod pokroviteljstvom općine Čačinci.

Manifestacijom Za bakinim stolom obilježen je Dan kruha i dan zahvalnosti za plodove zemlje, kao i prijašnjih godina manifestacija je održana pod šatorom na trgu dr. Franje Tuđmana.

ŠRU Klen ove godine pridružila se je pri organizaciji manifestacije pripremom ribljih specijaliteta fiš paprikaša, šaranskih potkova na kotlovini i kotlovinom od bijele ribe i s tom hranom odlično se uklopili Za bakin stol.

Djeca iz vrtića i osnovne škole priredila su zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama bogati kulturni program pun pjesmica, recitacija i igrokaza , a mali KUD-ovci iz KUD-a Voćin, KUD-a Mikleuš, KUD-a Crkvari i KUD-a Čačinci izvela su splet slavonskih pjesama i plesova.

Djeca su također sa svojim majkama priredila štandove s domaćim kruhom, pecivima, kiflicama i kolačima.

Pridružili su se i OPG Grdić i OPG Šimanović sa svojim štandovima, medom i kolačima. Svoj štand imale su i članice KUD-a Čačinci koje su pekle lepinje i pokazale kako izgledaju pravi slavonski kolači.

 

Foto: Vladimir Grgurić-Grga