29. studenoga 2016.

Prosinac u Čačincima

Kao i svake godine Turistička zajednica pod pokroviteljstvom općine Čačinci pripremila je razne aktivnosti i manifestacije povodom božićnih blagdana.
Tako je već u utorak 06. 12. na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, trgovaca i djece organizirano darivanje i fotografiranje djece sa sv. Nikolom uz prigodnu predstavu “Audicija za sv. Nikolu” u Domu kulture u Čačincima s početkom u 12 sati. Prigodne darove i kazališnu predstavu za djecu osigurala je općina Čačinci dok fotografiranje sa sv.Nikolom iznosi simboličnih 5 kuna. Nadalje, u subotu 17.12. održava se Božićni sajam na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje će biti organizirano ukrašavanje božićne jelke sa ručno izrađenim ukrasima koje su izradile članice KUD-a Čačinci, sekcija Rukotvorine.Ukrašavanje će biti uz prigodne božićne pjesme i podjelu kuhanog vina za koju su zaduženi Savjet mladih općine Čačinci.
Za 26.12.u 18 sati zakazan je Božićni koncert sa prikazom živih jaslica u Župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Čačincima. Nastupaju KUD Čačinci, župni zbor crkve Presvetoga Trojstva, Čačinački tamburaši, Šime i Marin Milovac, Tamara Prelog, Nives Maričić, Emilija Galošević te gosti iznenađenja.
A kako bi u najljepšem mogućem raspoloženju otpratili Staru i dočekali Novu godinu pobrinula se općina Čačinci koja i ove godine organizira Doček Nove godine uz Čačinačke tamburaše u mjesnom domu ( prostor bivšeg Konzuma ) na Trgu dr.Franje Tuđmana.

prosinac_u_cacincima