23. rujna 2015.

Rezultati natječaja za izbor najuređenije okućnice

Turistička zajednica općine Čačinci raspisala je natječaj za izbor najuređenije okućnice na području općine Čačinci u 2015. kako bi motivirala mještane na što ljepše uređenje svojih okućnica, balkona i terasa radi povećanja opće kvalitete životnog prostora te očuvanje i zaštita okoliša u mjestu.

Ocijenjivanje okućnice obuhvaćalo je:

  • Cvijetnost i hortikulturu uređenja ( cijelogodišnje održavanje, raznovrsnost bilja i originalnost uređenja )
  • Opći dojam ( uređenost fasade i okoliša ) i utjecaj na ulicu.

Na natječaj su se prijavile obitelj Jembrišak iz Humljana, obitelj Budim, obitelj Vorih te obitelj Samardžić iz Čačinaca.
Prema odluci stručnog žirija koji su predstavljali Boris Biondić, Kristina Krmpotić i Mirko Štefok prvo mjesto i nagradu u vrijednosti 1000,00 kn osvojila je obitelj Jembrišak iz Humljana, drugo mjesto i nagradu u vrijednosti 600,00 kn zauzela je obitelj Budim te obitelj Samardžić koja je osvojila treće mjesto i novčanu nagradu u iznosu 400,00 kn.
Nadalje, sudjelovala je i gospođa Vorih koja će također biti nagrađena za trud.

Sve stanovnike koje ove godine nismo uspjeli motivirati na uređenje okućnice nadamo se da ćemo uspjeti sljedeće godine .

“Pravo vrijeme za sadnju drveća i cvijeća bilo je prije dvadeset godina a drugo pravo vrijeme je sada”. -kineska poslovica

[widgetkit id=3814]