31. srpnja 2013.

Ribolov

Na području općine Čačinci nalazi se nekoliko destinacija za ribolov od čega su zasigurno rijeka Vojlovica i čačinački ribnjaci jedno od najpoznatijih. Rijeka Vojlovica sa svojim gorskim izvorom i kristalno čista voda koja teče dijelom zaraslim koritom, stanište su kapitalnih primjeraka klena, podusta i potočne pastrve. Nerijetko na ribolovni pribor strpljivog ribolovca, uhvati se i pokoji primjerak štuke ali i patuljastog somića kojemu to nije prirodno stanište. Obično se takvi ulovi bilježe u nižem toku rijeke Vojlovice.

U Čačincima se nalaze i čačinački ribnjaci koji se sastoje od dvije ribolovne površine sa bogatim ribljim fondom.  Ribnjacima gospodari ŠRU “Klen” gdje se mogu nabaviti ribolovnice za ribolov na otvorenim vodama općine Čačinci.

ribnjak1

U blizini se također nalazi kompleks ribnjaka “Grudnjak” koji osim proizvodnje i plasmana slatkovodne ribe, snažan naglasak stavljaju i na sportski ribolov. Na sportskim ribnjacima “Grudnjak”, uz plaćanje dnevne karte, možete ostvariti ulov kapitalnih primjeraka soma, šarana, smuđa, amura i štuke.

Prikaz veće karte