Park šuma Jankovac

U samom srcu parka prirode Papuk nalazi se Planinarski dom JANKOVAC bogat prirodnim, geološkim, kulturnim, sportskim i drugim sadržajima. To je idealno mjesto, kako za odmor i uživanje tako i za rekreaciju, u svako doba godine.

Posjetiteljima doma nudi se puni komfor u desetak soba i spavaonica, s ukupno 64 ležaja. Desetak dvokrevetnih, trokrevetnih, šestero krevetnih i više krevetnih moderno opremljenih soba, idealan je za organizirane grupe koje dolaze autobusima. Cjenik pogledajte ovdje.

Dom je stalno otvoren i raspolaže bogatom ponudom jela od divljači, te svježom pastrvom. Velika blagovaonica u prizemlju pruža ugođaj topline obližnjih bukovih šuma.

Planinarski dom Jankovac nalazi se na obroncima Papuka, u istoimenom Parku prirode „Papuk“ na 475 m nadmorske visine. Smješten je na prekrasnoj planinskoj livadi uz tri zelena jezera okružena stoljetnim bukovim šumama.   Jankovački potok, obrušavajući se u blizini doma preko velike stijene u kanjon potoka Kovačice, čini nezaboravan slap Skakavac  koji predstavlja turističku atrakciju ovog parka-šume zbog vodopada visokog 28 metara koji se obrušava preko visoke stijene u kanjon Kovačice. Taj fenomen prirodnog bogatstva od davnina su cijenili i u njemu uživali brojni ljubitelji prirode.

Nakon punih sedam desetljeća postojanja, poslije dva požara i ratnih stradanja, Dom na Jankovcu ponovno je izdignut iz pepela. Hrvatske šume d.o.o. obnovile su dom, te je 2004. g. otvoren peti Planinarski dom na Jankovcu. Danas Jankovac, nakon velikih građevinskih i uređivačkih zahvata, ponovno bliješti nekadašnjim sjajem. U prizemlju doma nalazi se velika blagovaonica, koja pruža ugođaj topline obližnjih bukovih šuma.

Restoran se sastoji od dva dijela , ukupnog kapaciteta 55 sjedećih mjesta. Radno vrijeme restorana je svaki dan od 08.00-20.00 h.
Organiziraju ručkove za grupe ( dječje ekskurzije, ekskurzije odraslih, svečane večere za svatove, mature i sl.). Cjenik pogledajte ovdje.

Gostima se nude razni dodatni sadržaji kao što su obilazak prirodnih znamenitosti i kulturno povijesne baštine ovoga kraja, posjet arboretumu Lisičine, kupalištu Velika, privatnom ZOO vrtu i dr.

Upit o raspoloživosti