7. kolovoza 2014.

“Streličari grofa Jankovića” osvojili dvije medalje na prvenstvu Hrvatske

Na prvenstvu Hrvatske u poljskom streličarstvu – FIELD 24+24 održanom 02. i 03.08. 2014.godine koje se održalo u Utiskanima kraj Bjelovara po lijepom vremenu i pod teškim uvjetima nastupali su i članovi SK “Streličari grofa Jankovića” Čačinci.
Prvoga dana pucalo se u 24 mete na nepoznate udaljenosti gdje je svaki streličar morao prema svom dosadašnjem iskustvu i znanju ocijeniti na koju su daljinu mete postavljene i pucati u mete na zahtjevnom terenu prema strogim pravilima samog natjecanja.
Drugi dan se pucalo na određene udaljenosti, s tim da su mete bile postavljene od 5 – 60 metara.
“Streličari grofa Jankovića”; Goran Parašilovac u kategoriji veterana (olimpijski luk) osvojio je prvo mjesto dok je Franjo Molnar u kategoriji seniora (dugi luk) osvojio treće mjesto.
Tako su streličari našeg kluba ponovno donijeli nova odličja u Čačince i svoj klub.
Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 05.08.2014. godine naši streličari su gostovali u Virovitici na poziv braniteljskih udruga te tako dali svoj doprinos svečanom obilježavanju tog dana. Isto tako, nakon nastupa streličara te druženja došlo je do zainteresiranosti za streličarstvo te ideje za osnivanje streličarskog kluba i u Virovitici, rekao je Goran Parašilovac.