16. srpnja 2014.

Turistička zajednica općine Čačinci, osnovna škola “A. G. Matoša” Čačinci i Škola hrvatskog jezika iz Edmontona ( Kanada ) predstavljaju zajednički projekt “Međukulturalni susreti”

Ovom prilikom Vas pozivamo kako biste se uključili u projekt “Međukulturalni susreti” koji će se provoditi na području općine Čačinci u razdoblju od 20.07. – 03.08.2014. godine.

Općinu Čačinci će posjetiti 14 učenika Škole hrvatskog jezika Edmonton i učiteljica Vesna Vorih, magistra razredne nastave i hrvatskog jezika, te će se predstaviti našoj zajednici  21.07.2014. godine u 17:00 sati u Domu kulture Čačinci kao i podpredsjednik Kanadsko – hrvatskog kongresa u Edmontonu Mate Korenić i njegova sestra Ankica Korenić te prof. Katarina Žeravica koja će predstaviti Wirth Institut te mogućnosti koje Institut nudi studentima iz Hrvatske. Učenici će biti smješteni u Planinarskom domu Jankovac te će tijekom svog boravka na području općine Čačinci imati priliku upoznati se sa tradicijom i kulturom Čačinaca i okolice u suradnji sa lokalnim udrugama, obrtima i OPG-ima prema određenom protokolu programa samog projekta.
Škola hrvatskog jezika u Edmontonu djeluje preko 20 godina kao neprofitna organizacija čiju nastavu pohađa trenutno dvadesetak odraslih osoba, od početnika do onih koji žele unaprijediti hrvatski jezik. Ranijih godina je škola imala nekoliko volontera koji su vrlo predano poučavali skupine djece i odraslih, potomaka Hrvata i Kanađane; hrvatski jezik, povijest i geografiju.

Očuvati svoje korijene i znanje jezika u inozemstvu je vrlo teško i zato se puno pozornosti posvećuje održavanju ovog tipa nastave.

 

Program projekta “Međukulturalni susreti” (PDF)