19. travnja 2018.

U Čačincima održana 8. po redu Palačinkijada

Povodom obilježavanja Dana općine 17. travnja u organizaciji Osnovne škole Antuna Gustava Matoša i Turističke zajednice općine Čačinci održana je 8. Palačinkijada. Šesnaest ekipa među kojima je i jedna ekipa gosti iz Osnovne škole Vladimira Nazora iz Nove Bukovice natjecalo se u izradi najboljih palačinki. Načelnik Mirko Mališ otvorio je Palačinkijadu i zahvalio učenicima i školi na organizaciji Palčinkijade. Gošča Palačinkijade bila je slastičarka Sandra Jadek, koja je pozdravila sve učenike i otkrila tajne najboljih palačinki. Gospođa Jadek bila je i član
sudačkog povjerenstvo za ocjenjivanje u kojem su još bili i Ana Herceg iz Turističke zajednice općine Čačinci, ravnateljica iz Nove Bukovice Lareta Žubrinić, učitelj Velimir Tresk, predstavnica roditelja Žana Samardžić, kuharica škole Ružica Farkaš i učenica Jelena Žic.
Najbolje palačinke ispekla je ekipa “Prijateljice” ( učenici 3. razreda) te osvojila prvo mjesto. Druga je bila ekipa “Kuhače” iz Nove Bukovice te je treće mjesto osvojila ekipa “Cvjetići” ( učenici 5. razreda).
Održano je i natjecanje u brzom jedenju palačinki u dvije kategorije. U kategoriji predmetne nastave pobijedio je Patrik Jurenec, a u razrednoj nastavi slavio je Mislav Peček.