18. studenoga 2014.

I u Čačincima Vukovar svijetli

Dvadeset i treća je obljetnica Dana sjećanja na žrtvu Vukovara – kao spomen dan na tragediju jednog grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost.

I ove se godine 18. studenog održava spomen akcija “I u mom gradu Vukovar svijetli”. Tradicionalnim paljenjem svijeća prisjećamo se svih onih koji su herojskom obranom Vukovara, ali i onih koji su na bilo koji način bili pogođeni ratnim strahotama omogućili utemeljenje suvremene hrvatske države te im izražavamo najdublje poštovanje.

Obilježavanje su podržala i djeca vrtičkog uzrasta OŠ A.G.Matoša Čačinci u 10 sati ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i molitvom.

U 17 sati su se okupili ispred općine i ostali mještani, učenici Osnovne škole A.G.Matoša te predstavnici općine te započeli molitvu kod  spomenika poginulim hrvatskim braniteljima te su u koloni sjećanja sa upaljenim svijećama nastavili putem Ulice domovinske zahvalnosti sve do kuće poginulog vukovarskog branitelja Željka Majora.
Njegujući ovo sjećanje na takve događanje iskazujemo poštovanje prema svim žrtvama i herojima Domovinskog rata diljem Lijepe Naše, jer Vukovar nije samo Grad, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku.