31. listopada 2013.

U turističkom biseru općine Čačinci održan 3. Kamp rendžera

Pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i općine Čacinči te  u organizaciji Parka prirode Papuk održan je 26. listopada 3. “Kamp rendžera”.
U kampu su sudjelovali učenici OŠ Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca te učenici  OŠ Ivane Brlić iz Orahovice.
Kamp je ove godine održan u park šumi ”Jankovac” na području općine Čačinci  gdje su učenici obiju škola spojili edukaciju i zabavu, a vodili su ih ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba i profesor biologije iste škole Marko Jozić te pedagoginja čačinačke škole Svjetlana Carić.
U pratnji  rendžera  doživjeli su i naučili  mnoge zanimljivosti o Jankovcu, o šumama općenito, biljnom i životinjskom svijetu, te o važnosti Parka prirode Papuk.

“Sada već tradicionalna manifestacija Kamp rendžera zamišljen je kao spoj rekreacije, obrazovanja, druženja i zabave mladih u smislu doživljavanja boravka u prirodi, poticanja svijesti o važnosti zaštite prirode i okoliša. Djeci je na taj način u kampu prezentirana važnost odnosa čovjeka i potrebi za očuvanjem prirode za buduće naraštaje. Ujedno su na ovaj način predstavljene prirodne ljepote Parka odnosno općine Čačinci kako bi i naši mladi shvatili važnost očuvanja i zaštite prirode na ovom području koje je i imperativ rendžera” rekao je glavni nadzornik Parka prirode Papuk, Alen Jurenac.