4. lipnja 2014.

Učenici Osnovne škole A.G.Matoša Čačinci na “Cvjetnom korzu” u Orahovici

Učenici Osnovne škole A.G.Matoša Čačinci sudjelovali su na kulturno – turističkoj manifestaciji “Cvjetni korzo” u sklopu obilježavanja 46. Orahovačkog proljeća koje se održalo 01.06.2014. godine u Orahovici u organizaciji grada Orahovice i Turističke zajednice grada.

Orahovačko proljeće je poprimilo obilježje jedne od najvećih kulturno-turističkih manifestacija na području Virovitičko-podravske županije, a s godinama održavanja i međunarodno obilježje.

Središnim gradskim ulicama je prošetalo u mimohodu oko 600 djece predškolske i osnovnoškolske dobi odjeveni u cvjetne, vesele kreacije koje su simbolizirale mir i dobrotu.
Uz ogroman trud roditelja, zajedno sa učiteljicama Julijanom Farkaš i Tamarom Ivić sudjelovali su i učenici naše škole, djeca predškolske dobi i učenici osnovne škole do 4. razreda, te su svojim ljupkim cvjetnim izdanjem, uz ostale, ukrasili ovu proljetnu povorku.

Naša se škola sa zadovoljstvom odazvala na manifestaciju i priključila ovom događaju, kao i prošlih godina. Učenici su bili zadovoljni svojim nastupom kao i druženjem sa ostalom djecom koja su također sudjelovala u Cvjetnoj povorci.