10. rujna 2013.

Viteški turnir na Jankovcu-video i fotogalerija

U organizaciji Općine Čačinci i Turističke zajednice općine Čačinci i Reda vitezova Ružice grada Orahovica te u suorganizaciji Parka prirode Papuk, Šumarije Čačinci i općine Velika, u park šumi Jankovac održan je veličanstveni viteški turnir.

U dva dana Jankovac je posjetilo oko 3.000 ljudi iz cijele Slavonije i Baranje pa i šire. Svi su živjeli u duhu srednjeg vijeka, od izvođača do gledatelja, bilo je tu mačevanja, gađanja lukom i strijelom, viteških borbi…

Prvog dana manifestacije posjetitelji, među kojima su između ostalih bili i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, njegov zamjenik Alen Jurenac, predsjednica Žuanijske skupštine Ana-Marija Petin, vidjeli su oživljavanje povijesti srednjega vijeka uz glavnu poveznicu srednjovjekovnu utvrdu Klak koja se nalazi nadomak Jankovca.

Vitezovi su prikazali borbu za tu utvrdu u dvije faze, dnevnoj i noćnoj, a upravo je taj događaj bio najatraktivniji dio ove sjajne dvodnevne manifestacije.

Brojne udruge s područja Hrvatske sudjelovale su na manifestaciji sa svojim viteškim taborom, predstavama, ali i u natjecateljskim disciplinama srednjovjekovnog mačevanja i streličarstva.

Posjetitelji su uživali u nastupima trbušnih plesačica, vatrenom showu, natjecanju u streličarstvu, bohurtu – najekstremnijem obliku mačevanja, svečanim mimohodom predstavile su se sve viteške udruge koje su pristigle iz cijele Hrvatske, a u završnom danu iznimno atraktivan bio je nastup osječkog bubnjarskog sastava Ritmos.

Oživljena povijest u slavonskom biseru prirode bila je najatraktivnija kulturno turistička manifestacija u sklopu obilježavanja Virovotičko podravske županije što nam i impozantan i neočekivano velik broj posjetitelja potvrđuje.

[widgetkit id=2933]