18. srpnja 2016.

Zajedničkim snagama učinimo našu općinu ljepšom

Kako bi motivirala mještane za što ljepše uređenje svojih okućnica, balkona i terasa radi povećanja opće kvalitete životnog prostora, te očuvanja i zaštite okoliša na području općine Čačinci Turistička zajednica i ove godine provela je natječaj za izbor najuređenije okućnice “Zajedničkim snagama učinimo našu općinu ljepšom”.

Izbor za najuređeniju okućnicu provodio se po sistemu bodovanja dvaju odvojenih kategorija:

  • kategorija – cvjetnost i hortikulturno uređenje,
  • opći dojam i utjecaj na izgled ulice.

Kategorija – raznovrsnost cvjetne flore, raznovrsnost višegodišnjeg bilja, prisutnost vodenih elemenata, prisutnost kamenjara,postojanost živih ograda, postojanost gredica s ljekovitim začinskim biljem, prisutnost elemenata za boravak u vrtu.

Po odluci stručnog žirija ( Kristina Krmpotić, Ana Marunica, Jurica Beštek ) koji je obišao sve prijavljene okućnice 3.mjesto pripalo je obitelji Živković iz Čačinaca,ulica Željka Majora, dok je 2. mjesto zauzela obitelj Tolić iz Paušinaca.

Pobjednici ovogodišnjeg natječaja je obitelj Habričko iz Čačinaca, također ulica Željka Majora.

Sudjelovali su još obitelj Kolert (nagrada za raznovrsnost višegodišnjeg bilja), obitelj Žeger ( nagrada za najljepši balkon ) i obitelj Jaromerski koji će također biti nagrađeni.

Turistička zajednica osigurala je novčane nagrade za sudionike natječaja te će pobjednici dobiti 1000 kn, 2.mjesto 600 kn i 3.mjesto 400 kn koje će im biti uručene od strane predsjednika Turističke zajednice općine Mirka Mališa.